Verblijf in de Loire-Atlantique

In de Loire-Atlantique wisselen kustlandschappen en hun beroemde badplaatsen, zich af met wijngaarden, zoutvelden, beschermde natuurgebieden en een belangrijk historisch en cultureel erfgoed. Een kampeervakantie in de regio is dus een gelegenheid om te genieten van de verschillende facetten van dit departement.

Kamperen aan de Jadekust

Tijdens een verblijf aan de Jadekust kunnen bezoekers gemakkelijk te voet, te paard of met de fiets de Pays de Retz ontdekken. Van Saint-Brevin-Les-Pins, gelegen tegenover Saint-Nazaire, tot de charmante badplaats Pornic, via La Plaine-sur-Mer, uw tochten zullen gevuld zijn met natuur, stranden en baaien terwijl u kunt genieten van alles wat bij een zeevakantie hoort, zoals vissen, zwemmen, watersporten, enz.

Ontdek Saint-Nazaire en zijn omgeving

Als u de monding van de Loire oversteekt vanaf de Côte de Jade, brengt uw reis u naar Saint-Nazaire en zijn belangrijke maritieme erfgoed, naar Guérande en de zoutvelden van Guérande, of naar het natuurpark van Brière en zijn mooie huisjes.

Wandelen door Nantes, op het kruispunt van verleden en toekomst.

Nantes wordt geklasseerd als stad van kunst en geschiedenis, met name dankzij het Château des Ducs de Bretagne en zijn hedendaagse, ambitieuze culturele projecten zoals de Machines de l'île.