La Baule en Guérande, oftewel 'chic' en 'historie'

Als u voor enkele dagen of weken verblijft aan de kust bij Nantes, dan kunt u genieten van de heerlijke frisse zeelucht en de rijke cultuur en geschiedenis van onze mooie regio, het oude Bretagne. Vlakbij de camping, aan de andere kant van de monding van de Loire en toegankelijk via de brug van Saint Nazaire, vindt u de karakteristieke en bekende stadjes La Baule, Guérande en Le Croisic. Hoewel ze vlakbij elkaar liggen, is elk van deze steden uniek.

La Baule en de baai van Pouliguen, bekend van de lange zandstranden, is de ultieme bestemming voor een heerlijke strandvakantie. Shoppen en lekker luieren op het strand zijn de sleutelwoorden voor deze prachtige baai met ruim 9 km zandstrand.

Op enkele kilometers van La Baule vindt u een klein karakteristiek stadje, gelegen op een schiereiland en te midden van een wilde kust met kreekjes en rotsen: Le Croisic. U vindt er typische folklore en een prachtige kustomgeving, voor een unieke belevenis in Zuid Bretagne.

Rondom deze twee steden ligt Guérande met haar zoutmoerassen, de meest noordelijke van Europa. Met de kenmerkende Bretonse sfeer en mooie stadswal is Guérande de perfecte plek voor

een historisch en cultureel bezoek. Bij “La Terre de Sel” kunt u daarnaast op ontdekkingstocht door de zoutmoerassen. Met behulp van een gids leert u tijdens een bezoek over het ontstaan van de zoutmoerassen en de zoutverkoop van de Loire Atlantique: perfect voor een bezoekje met de hele familie.

De website van de zoutmoerassen van guérande : http://www.terredesel.fr