La Pointe-Saint-Gildas

Een stukje geschiedenis, te midden van een prachtig landschap, dat is wat u te wachten staat op La Pointe Saint Gildas. Dit uitzichtpunt, op kleine afstand van de camping, is het scheidingspunt dat de Côte de Jade verdeeld in twee soorten kustlijnen. Perfect gelegen, biedt La Point Saint Gildas u een ongeëvenaard uitzicht op Bourgneuf, en met mooi weer, het eiland van Noirmoutier. Deze kleine rotspunt is een van de belangrijkste historische en maritieme symbolen van de regio.

Breng een bezoek aan La Pointe Saint Gildas in Préfailles

Hebt u zin om te gaan wandelen of fietsen en lekker uit te waaien? Dan is La Pointe Saint Gildas de perfecte plek. La Pointe is een historische plek, waar de Duitse bezetting van de Tweede Wereldoorlog nog goed zichtbaar is. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog was La Pointe Saint

Gildas een van de uitzichtposten van de Duitse legerbasis in Saint Nazaire. Veel overblijfselen van dit verleden zijn nog goed zichtbaar in de regio, met naast la Point Saint Gildas ook het Blockhaus in Zuid-Bretagne.

Klik hier voor meer informatie

De vuurtoren van la Pointe Saint Gildas (Le Sémaphore) heeft een panoramisch uitzicht op de oceaan. In de vuurtoren vindt u een museum over de maritieme geschiedenis van de regio, geschikt voor de gehele familie.

Site web : http://www.ccpornic.fr