La Baule en Guérande, een historisch en cultureel rustpunt

Een verblijf aan de kust in de buurt Nantes voor een paar dagen of weken betekent genieten van een frisse zeelucht terwijl u de culturele en historische schatten van onze prachtige regio, historisch Bretagne, ontdekt. Vlakbij de camping, aan de andere kant van de riviermonding van de Loire en bereikbaar via de brug van Saint Nazaire, vindt u de opmerkelijke en bekende steden van La Baule, Guérande en Le Croisic. Elk van deze steden biedt u een eigen landschap en omgeving.

La Baule en de Baai van Pouliguen zijn populaire bestemmingen aan de kust van de Loire-Atlantique en staan bekend om hun lange strand met fijn zand. Winkelen en ontspannen op het strand zijn de sleutelwoorden van deze opmerkelijke baai met 9 km strand.

Op enkele kilometers van La Baule ligt een klein karaktervol stadje gelegen op een schiereiland dat u verwelkomt in het hart van een wilde kust met inhammen en rotsachtige kusten: Le Croisic. Folklore en het zeemilieu wachten hier op u voor bijzondere momenten in Zuid-Bretagne.

Rondom deze twee steden ligt Guérande met haar noordelijkste zoutmoerassen van Europa. Guérande biedt u een historische en culturele pauze omgeven door de beroemde stadswallen van de stad. Bij "La Terre de Sel" kunt u de zoutmoerassen ontdekken met een gids voor een uniek familiebezoek en zo leren over de geschiedenis van de zoutverkoop in de Loire-Atlantique.

De website van de zoutpannen van Guérande:

Web : http://www.terredesel.fr