Wandelen bij La Pointe Saint-Gildas

Geschiedenis en prachtige landschappen wachten op u bij La Pointe Saint-Gildas. Dit kleine paradijselijke hoekje op een steenworp afstand van de camping is het punt waar de Jadekust zich scheidt in zijn twee verschillende kustlandschappen. Ideaal gelegen, biedt La Pointe Saint-Gildas een adembenemend uitzicht op Bourgneuf en het eiland Noirmoutier. Deze rotspunt is een van de historische en maritieme symbolen van de Loire-Atlantique.

Bezoek La Pointe Saint-Gildas in Préfailles

Wilt u wandelen, fietsen en genieten van de schone zeelucht? Dan is La Pointe Saint-Gildas de ideale plek voor u. La Pointe is bijzonder rijk aan geschiedenis en getuigt nog altijd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. La Pointe Saint-Gildas was inderdaad de locatie van een van de buitenposten van het Duitse leger rond de onderzeebootbasis van Saint Nazaire. Er zijn nog veel overblijfselen te zien van deze periode, waaronder de beroemde bunkers.

De vuurtoren van La Pointe Saint-Gildas verwelkomt u in zijn gebouw met een panoramisch uitzicht op de oceaan. In de vuurtoren vindt u een museumruimte om samen met uw familie te verkennen.

Klik hier voor meer informatie:

Web : https://www.pornic.com/la-pointe-saint-gildas.html