Te ontdekken vanaf Camping La Guichardière

Tijdens uw verblijf op de camping zijn er tal van dingen te doen in de regio! Tussen de vele recreatieparken, waaronder dierenparken, het regionale park La Brière en emblematische bestemmingen zoals Pornic, heeft de regio veel activiteiten voor jong en oud.

Légendia Parc

In het hart van de Pays du Retz en de Loire-Atlantique kunt u een onvergetelijke dag beleven in dit themapark over verhalen en legenden. Shows, animatie, thematische rondleidingen met vele verrassingen, en dieren uit de hele wereld staan op het programma!

Web : https://legendiaparc.com/

Océarium du Croisic

Het Océarium du Croisic is de perfecte gezinsactiviteit en gelegen in het hartje van de wilde kust van Le Croisic op slechts 1 uur van de camping. Dompel u onder in de zeewereld en beleef unieke momenten door haaien, veelkleurige vissen of de andere 4000 vissen en zeedieren te ontdekken. Kinderen van 6-12 jaar kunnen spelenderwijs het Océarium ontdekken door "Young Adventurers" te worden.

Web : http://www.ocearium-croisic.fr

Parc de la Brière

Het Parc de la Brière is het tweede grootste moeras van Frankrijk, na de Camargue. Gelegen op enkele kilometers van de Atlantische Oceaan, biedt het park 120 km aan kanalen en een prachtige flora en fauna.

Web : http://www.parc-naturel-briere.fr

Planète Sauvage

Op 45 minuten van de camping betreedt u een heel andere wereld: de wereld van de Planète Sauvage met zijn dierenreservaat van meer dan 130 ha. Maak kennis met de grote zoogdieren van de Afrikaanse safari's, geniet van een van de dagelijkse voorstellingen van de majestueuze dolfijnen, zoek een stam van apen of ontmoet papegaaien, ara's, stokstaartjes en schildpadden.

Web : http://www.planetesauvage.com

Puy du Fou

Beleef een unieke ervaring temidden van een eeuwenoud bos. De Puy du Fou staat garant voor prachtige voorstellingen en een wonderschone natuur en zal u door de eeuwen meenemen om u en uw gezin een onvergetelijke dag te laten beleven. Bereidt u voor om terug in de tijd te reizen!

Web : http://www.puydufou.com

Noirmoutier, de diversiteit van de oceaan

Gelegen op slechts zestig kilometer van Camping La Guichardière en gemakkelijk bereikbaar via de weg, ligt het eiland Noirmoutier. Maar wat is het eiland Noirmoutier? Het eiland is een klein historisch juweeltje gelegen in de Vendée en een onmisbaar deel van het erfgoed van dit departement. Een bezoek aan Noirmoutier staat gelijk aan het ontdekken van de vele aspecten van de oceaan.

Het eiland Noirmoutier, een natuurlijk en natuurrijk eiland, is verbonden met het vasteland door twee wegen: een brug en de Gois-passage. Deze mythische passage wordt alleen bij laag water onthuld en biedt bezoekers de mogelijkheid om het eiland over land te bereiken, maar is ook een paradijs voor vissers te voet. Het eiland Noirmoutier herbergt een ongelooflijke diversiteit aan landschappen: stranden, bossen, moerassen, duinen en opmerkelijke fauna en flora. Het hele eiland wordt doorkruist door 80 km aan fietspaden en 64 km aan wandelpaden, die de moerassen doorkruisen en door oester- en mosselkwekerijen heen lopen.

Authenticiteit en diversiteit zullen ervoor zorgen dat u magische momenten beleeft met familie en vrienden.

De website van het VVV-kantoor van Noirmoutier op het eiland.

Web : http://www.ile-noirmoutier.com