Nantes : stad van cultuur en erfgoed

Als u op zoek bent naar een stadsuitje tijdens uw vakantie in La Plaine-sur-Mer, dan is Nantes ongetwijfeld de stad die het best voldoet om unieke culturele ontdekkingen te doen.

Op 60 km van de camping en bekend staat om haar kunst, ligt Nantes aan de oevers van de Loire. Maak een wandeling in het centrum van de stad, bezoek de Machines de l'Ile - een groot artistiek project met een grote, houten olifant en een bijzondere draaimolen - of bezoek het Château des Ducs de Bretagne.

Les Machines de l'Ile

Les Machines de l'Ile is een belangrijk kunstproject dat sinds 2007 voortdurend in ontwikkeling is en waar verschillende denkbeeldige machines zijn gemaakt, geïnspireerd op de werelden van Jules Verne en Leonardo da Vinci. Het is dan ook niet verwonderlijk om tijdens uw bezoek een 12 ton zware gemotoriseerde olifant in het hartje van Nantes te zien bewegen, tot groot plezier van zowel jonge als oude kinderen.

Le Château des Ducs de Bretagne

Het kasteel van de hertogen van Bretagne is een emblematisch monument in de stad Nantes dat door de eeuwen heen vele prinsen en koningen heeft verwelkomd. Het is nu een expositieruimte met een museum voor decoratieve kunsten en tijdelijke tentoonstellingen.

De wijk Bouffay, de historische wijk van Nantes

Gelegen naast het Château des Ducs de Bretagne en het historisch museum van Nantes, kunt u een wandeling maken door de steegjes van deze emblematische en historische wijk waar zich restaurants, creperieën en bars bevinden. De ideale plek om een gezellig moment door te brengen met uw familie en vrienden.