Bezoek Préfailles

Op slechts 3 kilometer van Flower camping La Guichardiere in la Plaine-sur-Mer, bezoek Préfailles! Gemakkelijk bereikbaar met de fiets in minder dan 15 minuten vanaf de camping, kunt u verschillende plaatsen bezoeken die u niet mag missen, zoals La Pointe Saint-Gildas en zijn vuurtoren, en de haven van Préfailles met de Grand Bazaar.

Van ontdekking tot ontdekking dankzij Sentier des Douaniers

Door het Sentier des Douaniers of douanepad te verkennen dat langs de 8 kilometer lange kust van Préfailles en La Pointe Saint-Gildas loopt, kunt u tijdens uw wandeling veel van de meest interessante aspecten van Préfailles bekijken.

  • De stranden van Préfailles: Voor verschillende watersporten of om lekker te zwemmen stopt u bij een van de 5 stranden van Préfailles. Drie van hen hebben zelfs het label "Blauwe Vlag" gekregen, een internationaal milieu- en toeristisch label voor stranden en jachthavens die zich bezig houden met milieubeheer.
  • De Grand Bazaar: Gelegen in dorpscentrum van Préfailles, is de Grand Bazaar in de loop der tijd een echte instelling geworden. Al meer dan een eeuw komen de inwoners van Préfailles en toeristen naar deze plaats met een zeer rijke geschiedenis! In de Grand Bazaar kunt u tijdens uw verblijf in de Loire-Atlantique souvenirs kopen voor uw dierbaren.
  • De vuurtoren van La Pointe Saint-Gildas: Ontdek het maritieme en militaire erfgoed van Préfailles. Uw bezoek brengt u op het spoor van de grootste scheepswrakken die zich voor de kust hebben afgespeeld, maar vertelt u ook over de militaire technieken die in de 19e eeuw in de omgeving werden gebruikt.