Kamperen aan zee

Vanaf de camping

Tijdens uw verblijf in La Plaine-sur-Mer kunt u genieten van de Jadekust en haar prachtige omgeving. Zo kunt u vissen te voet, iets waar La Plaine-sur-Mer om bekend staat, of zwemmen en ontspannen op de stranden gelegen op slechts een steenworp afstand van de camping.

Vissen te voet

Het strand van Mouton, op slechts 300 m van de camping, is perfect voor liefhebbers van vissen te voet en staat vooral bekend om haar mosselen. Langs de kust kan iedereen vissen voor zijn favoriete zeevruchten: mosselen op het strand van Mouton (300 m) of Port Giraud (500 m), schelpdieren en garnalen in Le Cormier (1 km).

Hier zijn enkele nuttige links om u te helpen om het vissen te voet goed te organiseren. U vindt er getijdenschema's, goede praktijken en praktische adviezen.

Web: http://appcj.wifeo.com/ ; http://www.fnppsf.fr

Fiets- en wandelroutes

De camping is goedgekeurd als "fietsreceptie" voor de Vélodyssée en heeft een fietsverhuurdienst. Zo kunt u vanaf de camping via de fietspaden perfect de Jadekust ontdekken. Vanaf La Plaine-sur-Mer kunt u de Vélocéan, een fietspad, langs de kust volgen en zelfs met de fiets de Loire bij Saint Brevin-les-Pins bereiken. Voor de wandelliefhebbers, u kunt direct de oude douanepaden (Sentier des Douaniers) opgaan vanaf de camping en zo in uw eigen tempo prachtige landschappen ontdekken.

Voor meer informatie kunt u de volgende sites bezoeken:

Web : http//www.lavelodyssee.com

Web: http://www.voiesvertes.com/

De stranden, Tharon-Plage en Saint Michel-Chef-Chef

Op minder dan 500 meter van de camping vindt u al een eerste strand met fijn zand: het strand van La Tara.

Iets verderop, brengt Tharon-Plage, een kleine badplaats in de Loire-Atlantique dat behoort tot de gemeente Saint Michel-Chef-Chef, een vleugje authenticiteit naar het hart van de Jadekust. Het grote strand van Tharon-Plage met haar fijne zand en 4,5 km lengte ligt tussen het dorpscentrum en La Plaine-sur-Mer. Tharon-Plage is daarom ideaal om te genieten van de geneugten van het strand met familie of vrienden en biedt u alles wat u nodig heeft: winkelstraat, ijskraam, draaimolen, maar vooral een uitzonderlijk mooi natuurlijk landschap.

De haven van La Gravette

Op een paar meter van de camping vindt u de haven van La Gravette, een kleine haven in La Plaine-sur-Mer. De haven van La Gravette wordt vooral gewaardeerd vanwege haar dubbele functie: het is een vissershaven met ongeveer 35 boten en een jachthaven waar bijna 300 boten kunnen liggen. Een plek om uw boot met aanhanger te water te laten is beschikbaar in de haven.

Ontdek met het hele gezin de zeelucht en neem uw kleintjes mee om het strand en de boten te ontdekken.

Iets verderop vindt u 'L'Abri du Cormier' een klein natuurlijk strandje tussen de rotsen in de buurt van de Gravette.

Een vakantie in de buurt van Saint Michel-Chef-Chef

Wat is er beter dan een vakantie aan zee om te genieten van de frisse zeelucht. Camping La Guichardière ligt op slechts 10 minuten rijden van de prachtige stranden van Saint Michel-Chef-Chef en de fabriek voor de Galettes Saint Michel, koekjes die in Frankrijk zeer bekend zijn.

Het enige wat u hoeft te doen is te denken aan de schepjes en harkjes voordat u naar het strand gaat om te genieten van de zon en/of een prachtige zonsondergang.